onsdag 15. september 2010

Brukt - Retro - Vintage

Innredning Underground UFF



Gjenbruk av klær, og andre bruksting, som møbler, bøker med mer er jo opplagt fornuftig, sett ut fra et ressursmessig ståsted. Likevel er det bruk og kast som dominerer. Brukt butikkene har ofte vært for de mest bevisste miljøvernerne og for personer som har dårlig økonomi.
Vi ser en rask og spennende utvikling når det gjelder tilfang av gjenbruks eller brukt butikker rundt omkring i landet. Fra å være mørke og støvete lokaler der lukten av møllkuler og støv henger i luften, til de trendy lokalene vi ser i dag.Gjenbruk er i ferd med å bli trendy og målgruppene utvides stadig.
Dersom man går på besøk i to av Oslos brukt butikker – Fretex på Grünerløkka og UFF i Storgata ser en raskt at det er butikker innredet av designbeviste medarbeidere, og at målgruppen er unge forbrukere. Utstillingsdesignet er trendy og begrepet "brukt" har blitt transformert til retro. Retro design er på ingen måte forbundet med møllkuler, men derimot forbundet med de fagre gamle dager – dvs. 50, 60 og 70 tallet, ja til og med det mye utskjelt 80 tallet er i ferd med å bli trendy!
Hovedgrunnen til dette ligger i designet av butikkene og den beviste bruken av grafisk design og visuell profilering. Fretex har brukt Stylist og designer Cecilie Juvodden og interiørstylist Bettina Juvodden for utvikle et moderne og gjennomført konsept for sin butikk. UFF kaller sin butikk i storgata for vintagebutikk, med navnet Underground – et signal til en ny og designbevisst kundegruppe.
Når vi også ser at den verdenskjente danske modellen Helena Kristensen fronter en kjede av brukt butikker er signalet gitt: ”Old is the new moderen”


Velkommen inn i Underground

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar